onsdag 27. januar 2010

Sta, jeg?...



...Kunne jeg aldri tenke meg...!

Har idag vært hos fysioterapeuten for å starte treningen med å vende knærne mine litt mer utover. Balansering på luftpute er øvelsen som ikke er blant mine favoritter akkurat..! Frustrert, sint og oppgitt over meg selv for at jeg ikke klarer øvelsene. Men en får håpe at øvelse gjør mester:)

Gode nyheter er at jeg bare kunne gå så mye på ski som jeg ønsker, men med måte selvfølgelig;) Da er det bare for snøen å ligge, og slutte med det den gjør for tiden...nemlig smelter...! *liker ikke* Meldt 17mm nedbør idag, håper bare det kommer som snø!


Deretter må en gjøre ting en vet en kan klare;)

1) Jeg har bakt knekkebrød! Riktig så morsomt:) Masse masse masse frø!! *Smiler*




2) Og noen vil nok si at jeg er vel tidlig ute, men klarte ikke å dy meg. Har også bakt Laup! *smiler enda mer*

Når skisesongen virkelig kommer igang etter jul er det ingenting som laup med brunost og et stort glass melk til kvelds:)





Så nå skal jeg kose meg med middag først, og deretter blir det nystekte laup og knekkebrød til kvelds:)


mandag 25. januar 2010

Full tankevirksomhet..

Beklager at jeg ikke har kommet med noe nytt de siste dagene, men har slitt litt med gardinkappen min....! La opp 111 lm som det sto. Heklet runde 1 og 2, og har rakket opp 4 ganger pga resterende masker ved endt 2. omgang...! Må nok en tur til farmor!:) Noe gjør jeg nok feil i filetheklingens verden! Om noen kan ha tanker om hva det kan være jeg gjør feil er det bare å kauke ut!

Er mottakelig for alle forslag og tips;)




fredag 22. januar 2010

Nye skatter!

Nok en uke har gått. Idag feiret jeg med en tur innom bruktbutikken! Etter 3 timer med økologi syns jeg jeg fortjente det;) Nye 3 Primula ble det også! Må pynte til helga:)









Er vel kanskje ment til småkaker og godterier. Men jeg skal bruke den til Taco ol. Syntes den var så flott at den bare måtte bli med hjem.




En liten skål ble også med hjem. Nesten samme mønster!




Falt helt for dette settet også, hehe...



Så nå sitter jeg og venter på at samboeren skal komme hjem, slik at den kammerdelte skålen skal komme til nytte;)



Ønsker alle en kjempefin helg:)

onsdag 20. januar 2010



Snakk om å ha en bra dag!!





Først: Min mor kom hjem fra Steinkjer med trekk til skiskoene mine som takk for at hun fikk låne bilen. Snakk om snill mor:)*smiler*





Deretter var jeg en tur på nærbutikken, og gjett hva som er "ukens blomst"?! Jo, ORKIDEER!! Måtte bare ha med meg en hjem;)*smiler*





Kommer hjem og flyter raskt gjennom kjemiinnleveringen, og hvem ringer? Jo, tenkte jeg det ikke at fysioterapeuten har ledig time i morgen! *smiler*

Dette lever jeg lenge på!!


Håper alle andre har en like fin dag som jeg har:)

Award!!:)


Jeg fikk i går herved min første Award:) Kjempemorsomt!! Den fikk jeg av Kari med bloggen Blåklokkedrømmer, som virkelig er verdt et besøk:)



Med Awarden var det en utfordring, nemlig å fortelle 7 interessante eller uinteressante ting om meg selv:


Perfeksjonist uten like, liker ikke ting jeg ikke klarer på 1-2-3.

Elsker handarbeid, hekler mest, men har en drøm om å bli en storstrikker av selbuvotter:) Og ikke minst bli en storstrikker av Mariusgensere:)


Kunne godt bodd i et hus der ingen skulle tru at nokon kunne bu...

Elsker alle typer dyr, og hadde lenge en drøm om å bli dyrlege. Men siden karakterene på VGS ikke sto til kravene ble den store barnedrømmen lagt til siden....


Liker å sitte på svaberget og bare høre stillheten, og legge virkeligheten til side.


Kjøpte hus i fjor, og er kjempefornøyd med hva vi har oppnådd siden:)


Elsker orkideer, og får aldri nok av de:)




Oppskriften på Awarden:

1.Kopier awarden på bloggen din

2.Link til personen som gav deg den

3.Fortel 7 fakta om deg selv

4.Velg 7 andre blogger som du sender awarden til

5.Link til deres blogger

6.Legg igjen en kommentar på bloggen, så de får vite om awarden.


Jeg ønsker å sende awarden videre til:

Chilines verden

Aases fantastiske verden

bdicte

Ingunn's lune

Crinoline

Guttemamma

Jannes lille sted



Ønsker alle en fortreffelig dag:)

mandag 18. januar 2010

Valgets kvaler!






Er herved stolt medlem av Hobbyklubben, og har mottatt to kjempeflotte bøker! Nå blir det bare å hekle til leddene er hovne og gikta tar en...! Masse morsomt i den lille lilla, alt fra abc til vifter og skjell og ikke minst det jeg synes ser vanskelig ut( nemlig Påfuglmønster...) som jeg nå ikke har noen unnskyldning for ikke å prøve...:)

Er nå ved godt mot og med ny inspirasjon og mange ideer!

Først men ikke minst skal jeg hekle en gardinkappe til badet...!(Starte i det små sa du..?) Men klarer ikke å bestemme meg for hverken mønster eller type...! Har funnet noen som jeg skal velge mellom, men usikker på størrelsen siden viduet kun er 45x60...! Hmmm.....


Den ene er heklet av bitte små blomster med 4 kronblader, en kjempenett gardin, men svært arbeidsom....
Og så er det en med stjerne på, men mer en sånn Selbu-rosetype, som egentlig ser kjempefin ut. Det tar litt tid før jeg tørr å starte på. Perfeksjonist som jeg er *kremt* liker jeg ikke å starte opp med noe jeg ikke vet jeg får til....!

Var innom på gartneriet på tur hjem fra skolen idag, og hun bak disken forelsket seg i Polkagrislua mi (stripete hvit og lys rosa! ), så ble en liten bestilling på ei Polkagrislue.

Kanskje kan jeg starte på den før jeg begynner med gardinen...? *smiler lurt*


I tillegg har jeg vært svært produktiv på skolen idag. 2 timer Kjemi, 3 timer Fysiologi, 1 ferdig fysikkinnlevering og ikke minst TO baggyluer(!!) :) Haha:) Når trådene er stoppet, og luene er ferdigbrodert skal jeg legge ut bilde:)



søndag 17. januar 2010

Den store dropsdagen!

Idag ble det en porsjon med skikkelig sure sitrondrops, en porsjon Mango/Lime og en porsjon med de vidundelige Lakrisdropsene med tilnavn "Muselort":)

Heeeerlig!!
I tillegg har jeg hatt heklekurs idag! Kjempemorsomt! Flinke tålmodige "elever" . Enkelte hadde tjuvtrent litt på forhånd, så det ble lue på 1-2-3, mens andre holdt heklenål i hendene for 1. gang, så blir ny kurskveld med tema: Felling:) Blir nok noen pannebånd i mellomtiden;)

torsdag 14. januar 2010

Hurra!!



Et lite hurra for postbudet som kom med
BÅDE
Interiørmagasinet
OG
Vakre hjem og interiør:)

Nå koser jeg med med en stor kopp jordbærte fra Kremmerhuset, og TO interiørmagasiner:)


Samtidig gleder jeg meg over orkideene mine som atter en gang gir ny skudd og flotte store blomster!!


onsdag 13. januar 2010

Ferdig med sjal i englemasker! Stort og godt i eskimo-garn:)


Når jula er ferdig og nytt år er påbegynt er det tid for Primula! Store fyldige flotte blomster som frisker opp mitt litt mørke hus..!Har nemlig litt mangel på lamper i stuen;) Var en runde på Bohus idag, men fant ikke den lampen jeg har sett for meg. Imens pryder den ene "oppsatsen" spisebordet mitt, mens den andre skal til min farmor! Håper hun blir glad for det!:)
Med noen minus ute, men skodda tjukk som grøten, koser vi oss inne idag. Har vært en tur på shopping men endte kun opp med en kjole som passer best til selskap, så da ble den hengende til neste jul...! Men fin var den. Også er det ganske så morsomt når du går inn i prøverommet og er sikker på at du ikke får glidelåsen igjen, men så er den nesten for stor:)

*smiler*

Søteste pusekatten i hele verden;)

mandag 11. januar 2010

Nøtteti-nøtt-nøtt...:)

Nøttene ble ikke spist i jula, og jeg funderte på hva jeg kunne gjøre med de. Sinkhjerte med lys ble jo ikke så aller verst. Noe må en finne på om dagene!:)

Søndag laget jeg syrlige jordbærdrops! Aromaene og fargestoffene hadde ligget i et svært kaldt rom så var litt vanskelig å få ut rødbetfargen...Men litt farge ble det:) Fylte noen drops med citronsyre, noe som falt i smak hos de som elsker sure godterier;) *nam*
Ellers skjer det lite, og jeg prøver bare å holde meg nogen lunde i aktivitet for å holde knærne i sjakk. De blir mildt sagt ikke bedre, så håper bare de snart kan finne ut hva som forårsaker smertene....

Imens får jeg hekle, bake, lese, vaske og bruke dagene maksimalt for å tenke positivt:)

Ha en finfin uke!

lørdag 9. januar 2010

Ja, hva skal en si...

mitt første forsøk havnet i vedovnen etter utallige opprakkinger. Nr. 2 er litt bedre, men ser mine feil i etterkant, så neste blir nok penere;) *håper**Håper*


Må bare vise frem mine flotte nye skisko! Nå må bare leddene fikses så det ikke er fullt så smertefullt å ut og gå på ski...!

Denne lua hekla jeg igår til min kjære storebror i bursdagsgave! Håper den passer:)
Ha en strålende helg alle sammen:)

søndag 3. januar 2010

*Nostalgi*




Nostalgien har atter en gang fanget meg!
Var inne og kikket på ulike blogger og fant dorulldukke, som jeg ikke har sett siden jeg sov over hos farmor og farfar da jeg var 5:)
Så neste prosjekt blir en dorulldukke som skal matche mitt nyoppussede bad:)
Bildet er hentet fra fra Siw Jakobsens blogg.


Om noen har tips til garn og eventuelle oppskrifter blir jeg kjempeglad:)

fredag 1. januar 2010

Oppskrift baggylue

Baggy lue

Tips: avslutt hver runde med en kjedemaske.

Legg opp fra 60-75 lm med dobbel tråd, mål med måleband eller rundt ditt eget hode. Avslutt med en kjm i den første lm. Klipp av den ene tråden slik at du hekler med enkel tråd videre. Den doble tråden gjør at kanten ikke krøller seg.

1.omg. 1lm, 1fm i hver lm. Avslutt runden (se tips).

2.omg. 1 lm, 1fm i fm, ta sammen med 1 kjm.

Hekle deretter med ønsket fargevalg til arbeidet måler ca 24 cm. Fell med eventuelle mønster.

Felling:

Hekle 2 fm sammen. 5 fm. Fell. 5 fm. Fell. Gjenta til omgangen er ferdig.

Hekle 1 omg.

Gjenta felling men nå med 4 fm mellom hver felling.

Hekle 1 omg.

Gjenta felling men nå med 3 fm mellom hver felling

Hekle 1 omg.

Hekle 2 fm sammen hele omg.

Hekle 1 omg.

Hekle 2 fm sammen hele omg.

Snør sammen, og fest trådene.



Heklet tidligere med Fiesta, men den er nå ute av produksjon. Har heklet en del med Paris, dobbel Muskat og dobbel Tuva. Denne oppskriften passer absolutt best med 5mm heklenål:)

Blir veldig glad om dere linker tilbake til meg og min oppskrift når dere har brukt oppskriften:)

LYKKE TIL:)